НОВИНИ

Започна делото срещу Салах Абдеслам за атентатите в Париж от 2015 г.

В Брюксел започна делото срещу единствения оцелял от атентаторите в Париж, които през ноември 2015 г. отнеха живота на 130 души.

bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 05.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Салах Абдеслам ще отговаря пред белгийския съд по друго обвинение - за стрелба по полицаи в Брюксел дни преди да бъде заловен. Атентаторът прекара 20 месеца в ареста при най-строг режим и 24-часово наблюдение. Абдеслам е настоявал да присъства на делото, макар и да отказа да отоваря на въпросите на прокурора.

Сред малкото му изказвания е твърдение, че е подложен на ужасно отношение в затвора в Париж, както и че мълчанието му не означава нито, че е виновен, нито, че е престъпник. Делото срещу Салах Абдеслам ще продължи четири дни, като следващите заседания ще се гледат в Париж.

Филип Дуперон, роднина на загинал при атентатите: Надявахме се Салах Абдеслам да промени досегашната си стратегия да мълчи в съда, но той очевидно не просто не възнамерява да го прави. Днешното му изказване към съдиите, че не се страхува от тях и че трябва да отговаря само пред своя бог, бяха очевиден опит за провокация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Околовръстното шосе от Младост до АМ Тракия е в напреднала проектна фаза
Околовръстното шосе от "Младост" до АМ "Тракия" е в напреднала проектна фаза
Турският президент Ердоган е на среща с папа Франциск във Ватикана
Турският президент Ердоган е на среща с папа Франциск във Ватикана