НОВИНИ

Започна конкурсът "България на длан - макети на открито"

Петте финални проекта в конкурса „България на длан - макети на открито" бяха представени днес до „Моста на влюбените" край НДК. Изложбата ще остане там през следващите десет дни, а всеки посетител може да гласува за проекта, който му е харесал най-много. Така ще се избере проекта, по който ще се реализира парка край Правец.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
22:25, 23.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
започна конкурсът българия длан макети открито

Паркът ще се намира на територията на община Правец, а идеята се радва и на подкрепа от ЮНЕСКО.

Ирина Бокова - Генерален директор на ЮНЕСКО: "Значението на този проект според мен е много голямо, защото ще даде повече видимост. Ще накара младите хора да се интересуват повече от история, от културното наследство, ще ги направи според мен и по-горди".

Инициативата е подкрепена и от Съюза на архитектите в България, а петте предложения на участници в конкурса, може да бъдат разгледани и подкрепени и в интернет на www.minibulgaria.bg

Съни Сънински - Сдружение "България на длан": "Мнението на хората е важно - самите те ще определят какъв ще бъде проекта. Самите хора ще ни дадат тяхното мнение, с което ще се съобразим. Искаме да чуем какво мислят и те. Това да не бъде проект само от специалисти".

Своя вот за проект могат да дадат и хората, които нямат достъп до интернет. Доброволци от Втора английска гимназия са разработили специален софтуер и с таблети на място помагат за гласуването. Конкурса продължава до 3 декември, а победителят ще стане ясен в средата на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба представя картини на Никола Манов
Изложба представя картини на Никола Манов
Европейският парламент с резолюция за борба с пропагандата
Европейският парламент с резолюция за борба с пропагандата