НОВИНИ

Започна Международният театрален фестивал "Варненско лято"

Тази вечер във Варна се откри за 24-ти път Международният театрален фестивал. Тази година изданието е под мотото „Проекции на човешкото“. С него организаторите искат да ни припомнят защо се нуждаем от театър. Фестивалната програма е съставена от спектакли, които проектират нови сценични образи върху истории от различни епохи.

bnt avatar logo
от Албена Александрова
20:23, 01.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Програмата включва 35 заглавия. Българската селекция представя 10 спектакъла от актуалния афиш в страната. Международната включва продукции от Канада, Испания, Чехия, Словения, Италия, като представя както емблематични артисти, така и нови имена. Програмата "Шоукейс" отново показва новите лица и форми в българския театър, а в паралелната са подбрани заглавия по специални поводи.

За откриването тази вечер организаторите са предпочели „Синята птица“. Постановката по приказката на Метерлинк е на Народния театър под режисурата на Мариус Куркински. За първи път Международният театрален фестивал и Международният музикален фестивал „Варненско лято“ работят заедно. Двата съвместни проекта са театралният концерт „Духът на една дива“, посветен на Полин Виардо, и сателитни прожекции на най-добрите постановки от афиша на Метрополитън опера в Ню Йорк. Фестивалът продължава до 11 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нищожни ли са нищожните сделки?
Нищожни ли са нищожните сделки?
Търси доброто: Деца помогнаха на обрата възрастна жена
"Търси доброто": Деца помогнаха на обрата възрастна жена