Започна ремонт на опасни подлези във Враца

Авариен ремонт на три подлеза започна във Враца. Пътните съоръжения се намират на места със засилен трафик, но пешеходците ги избягват, защото от години са в окаяно състояние и опасни за живота на хората.

от Илиана Минковска
преди 3 години
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Подлезът на жп гарата свързва града с индустриалната зона и ежедневно през него минават хиляди хора. През последните години обаче повечето предпочитат да прескачат през релсите, отколкото да влизат в тъмния и вонящ подлез.

Хората помнят поне три ремонта през последните няколко години, но за броени дни вандали превръщали подлеза във филм на ужасите. Сега общината инвестира над 50 хиляди лева за поредния ремонт.

Тихомир Цветков, технически ръководител:
Започнахме от хигиенизирането на подлеза, с киселини за почистване, обезмасяване - под, стени, таван. Очаква ни нова инсталация за осветление и за видеонаблюдение.

Стените са надраскани с многобройни графити, чието почистване е невъзможно с традиционните методи. Затова сега облицовките се покриват с миеща се боя.

Калин, работник:
Пароструйката не дава 100-процентов резултат, графитите са на няколко слоя и са попили в камъка, няма как да ги почистим.

Предстои ремонт и на подлезите на най-натовареното кръстовище в града на шосето за Оряхово и Козлодуй, както и край болницата, където вече има няколко случая на блъснати пешеходци.

Топ 24
Най-четени