НОВИНИ

Започна ремонтът на деретата в "Аспарухово"

Започна изграждането на западния охранителен канал във варненския квартал “Аспарухово”. Хората обаче са притеснени, че първоначалният проект няма да бъде изпълнен и каналът няма да бъде покрит. Преди две години деретата в Аспарухово бяха причина за водното бедствие в квартала, което отне живота на 13 души.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
20:38, 31.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Живеещите в близост до канала се опасяват, че обитателите на ромската махала ще заустят в него отпадните си битови води, а те ще трябва да търпят зловонието, гризачите и насекомите.

Драган Георгиев
"За канала съм доволен. Само едно, дето ще бъде открит - с туй не съм съгласен!"
Красимира Генчева
"Обеща кметицата, че ще бъде закрит каналът. Излъга ни просто."

"Как разбрахте, че ви е излъгала?"

Красимира Генчева
"Ами днеска, като дойдоха да копаят, човекът каза, че ще е открит каналът по проект, а тя тук ни будалкаше, че ще е закрит!"

Хората са категорични, че няма да допуснат край домовете им да минава открит канал. Според тях това е опасно и за децата, които постоянно играят наоколо.

Албена Маринова
"Имаме против начина, по който ще бъде изграден. Ние считаме, че не е нормално на 2-3 метра от дворовете ни и под прозорците ни да минава откирт канал, по който не се знае какво ще тече."

От Община Варна успокоиха хората и заявиха, че западният охранителен канал ще бъде покрит. Предстои реконструкция и на източния. Средствата са осигурени от европейския фонд “Солидарност”. Жители на "Аспарухово" заявиха, че ще протестират, ако първоначалният проект за деретата не бъде изпълнен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горя локомотив по линията София-Варна
Горя локомотив по линията София-Варна
Доналд Тръмп на изненадващо посещение в Мексико
Доналд Тръмп на изненадващо посещение в Мексико