НОВИНИ

Ремонтират детската градина в пострадалото от наводнения село Черни връх

Започна ремонтът на детската градина в село Черни връх, която пострада при наводнението в Бургаско. В момента се ремонтират и 15 от пострадалите 50 къщи. Очаква се до края на месеца те да бъдат възстановени и хората и децата да се върнат в тях.

bnt avatar logo
от Юлияна Шопова
18:50, 10.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Домът на 71-годишната Генка от село Ливада е почти разрушен при наводнението, но строителите обещават, че до месец възрастната жена отново ще спи в своето легло.

Генка: "Да приключат ремонтите, да изсъхнат стените, защото по-хубаво нещо от дома няма.

Строителите срещат трудност при ремонтите, защото къщите все още не са изсъхнали от водата и стените са напоени с влага. В момента бригадите изваждат мебелите и чистят калта от дворовете и домовете на хората.

Александър Христов- управител на строителна фирма: "Старите дограми и врати, които са надути от наводнението и тях ги премахваме. След това ще се пуснат абсорбатори да изтеглят влагата колкото е възможно и започваме обработка на стени и подове."
;

Тази сутрин бригада строители започна да ремонтират сградата на детската градина в село Черни връх. Средствата за възстановяването на детското заведение са осигурени от кампанията „Великден за всеки".След като приключат ремонтните дейности детското заведение ще бъде обзаведено с нови мебели.

Славина Тошева- директор на детската градина в Черни връх" Леглата и шкафчетата са поети от екипа на госпожа Манолова, с което изключително и благодарим, когато са готови ще ги доставят."

След като приключи ремонтът на 15-те къщи, строителната фирма започва веднага възстановяването и на останалите 35.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следващата седмица пускат за движение част от улица Монтевидео
Следващата седмица пускат за движение част от улица "Монтевидео"
ДРУГИТЕ новини: Олимпийски роботи
ДРУГИТЕ новини: Олимпийски роботи