НОВИНИ

Започна санирането на още 4 блока в Русе

Започна санирането на един от най-големите блокове в Русе по националната програма за енергийна ефективност. В ремонта му ще бъдат инвестирани 2.8 милиона лева. До края на годината се очаква да има 33 обновени жилищни сгради в дунавския град.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Даниела Димитрова
13:50, 08.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В блок 305 в кв. „Чародейка” живеят над 400 души в 9 входа. Жилищната сграда е построена преди повече от 30 години. Фасадната боя отдавна е паднала, а дограмата износена. Въпреки трудностите да издирят всички собственици, съседите успяват да се организират и да се включат в програмата за енергийна ефективност. По план ремонтът трябва да приключи до края на лятото.

Нино Кадийски – домоуправител
„Надяваме се, че ще се подобри от енергийна гледна точка. Слабото място са покривите. С тия равни покриви в панела като тръгне водата, не се знае къде ще избие.”

Следващата седмица започва обновяването на още три блока, които са в квартал „Здравец”. И за да се избегнат злоупотреби, за всеки случай на входовете са разлепени предупреждения, че жилищните сгради се санират напълно безплатно и не бива да се дават никакви пари, ако някой поиска от хората в блока .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища
Спират движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища
Мъж от Белоградчик е задържан за убийство на 3-годишно момиченце
Мъж от Белоградчик е задържан за убийство на 3-годишно момиченце