НОВИНИ

Започна срещата на Г-7 в Таормина

В Италия започна двудневна среща на страните от Г-7. След атентата в Манчестър, сигурността е в центъра на дискусиите. Групата на седемте или Г-7 обединява най-мощните икономики в света. Съюзниците ще се опитат да убедят американския президент Доналд Тръмп да подкрепи парижкото споразумение за климата.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
10:58, 26.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Живописното градче Таормина се намира на сицилианския бряг. От месец насам жителите му се готвят за срещата на Г-7. 10 000 полицаи ще се грижат за реда, а кметът вече заяви, че Таормина ще бъде най-охраняваният град в света.

Форумите на Г-7 винаги преминават с протести на антиглобалисти. Затова и в съседен на Таормина град вземат мерки. Хората обезопасяват витрините на магазините и офисите си.

Натале Стурниоло, жител на Джардини Наксос
"Правим го като предохранителна мярка.Никога не се знае и поне сме готови, ако се случи нещо."

Световната икономика, войната в Сирия, северна Корея, сигурността са сред темите на дискусиите на делегациите. Това е първата среща на най-индустриализираните нации за Доналд Тръмп.

Съюзниците ще се опитат да го убедят да подкрепи парижкото споразумение за климата. Освен това европейските дипломати искат ясно американска позиция за борба с всякакви форми на протекционизъм. Те ще убеждават Вашингтон и в предимствата на свободната търговия. Новодошли в елитния клуб са и френският президент Макрон , както и премиерите на Великобритания и Италия -Тереза Мей и Паоло Джентилони.

Италия избра за домакин курортното градче, за да привлече вниманието към проблемите на мигрантите от Африка, чийто брегове са на 225 километра от Таормина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Радева публикува снимки от срещата си с първите дами в Брюксел
Десислава Радева публикува снимки от срещата си с първите дами в Брюксел
Голям интерес към българския филм Посоки в Кан
Голям интерес към българския филм "Посоки" в Кан