НОВИНИ

​Започна благотворителният спектакъл „Българската Коледа“

Започна традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа", чиято цел е да събере средства за лечението на деца с тежки заболявания и купуване на съвременна апаратура за лечението им. От сцената на Народния театър любими артисти ще призоват за съпричасност към инициативата.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:17, 25.12.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Десетки артисти ще призоват от сцената на Народния театър „Иван Вазов“ да отворим сърцата си и да дарим. На първия ред на балкона в залата е президентът Румен Радев. За 16-а поредна година президентът е патрон на инициативата.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на малки герои, чието лечение е подкрепено от „Българската Коледа“.

„Добротата е заложена дълбоко в човека“, сподели пред камерата на БНТ актьорът Владимир Пенев преди началото на концерта:

Владимир Пенев: Дълбоко вярвам, че не само в един ден, но и в цял човешки живот тя може да бъде проявена тази доброта. И призовавам всички - през цялата следващата година бъдете добри, помагайте. Но не от съжаление, а за да станете още по-добри и още по-щастливи.
Добрин Векилов - Дони: Капките са малки, обаче създават реките, а те се вливат в моретата. Един есемес е може би една капка, но ако са много, бихме били да бъдем много полезни.

Миналата година благодарение на много българи инициативата събра 2,6 млн. лв., които достигнаха до 505 деца с тежки заболявания в 22 болници.

Ако искате да се включите в инициативата, можете да изпратите SMS на номер 1117 или да се обадите на телефон 0900 1117.

;

По време на 16-ото издание на "Българската Коледа" на сцената ще излязат любими български музиканти, изявени актьори, спортисти и танцьори - Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", съобщава БНР.

Благотворителната кампания "Българската Коледа" не свършва с тазвечершния концерт, а има за цел да насърчава дарителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Работата на правителството ще се поднови след споразумение за стената
Тръмп: Работата на правителството ще се поднови след споразумение за стената
Благотворително мотошествие в Пловдив зарадва деца в неравностойно положение
Благотворително мотошествие в Пловдив зарадва деца в неравностойно положение