НОВИНИ

Транспортират бюлетините за изборите при засилени мерки за сигурност

Започна транспортирането на бюлетините за парламентарните избори на 26-ти март. Изборните книжа се превозват и предават по райони при засилени мерки за сигурност. В присъствието на журналисти поредната партида бюлетини потегли тази сутрин от печатницата на БНБ към 5 областни администрации в страната.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:28, 17.03.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

При превоза на новонапечатаните изборни книжа, който започна тази сутрин от печатницата на Българската народна банка, нивото на сигурност е сходно с равнището на охрана при транспортирането на пари.

Комисар Петър Антиев - началник-отдел "Организация на охранителната дейност", МВР: Нормално протича всичко, съгласно планирания график. Днес ще бъдат извозвани бюлетини към 5 областни администрации. Това са Смолян, Хасково, Кърджали, Плевен и Ловеч. Мерките за сигурност са предприети от Главна дирекция "Национална полиция", като всеки един автомобил се съпровожда и охранява от сили на Националната полиция, от областните дирекции и дирекция "Жандармерия".

В Хасково по обяд бяха доставени 264 700 изборни бюлетини, с 10% повече от избирателите в региона.

Инж. Минко Ангелов - областен управител на Хасково: Осигурено е помещение със СОТ, също така ще има и денонощна охрана от полицията, помещението ще бъде запечатано с печатите на РИК и подписите на членовете на РИК.

Бюлетините пристигнаха и в Смолян и Плевен.

Ангел Безергянов - председател на РИК-Смолян: Пристигнаха със съпровод от полицията. Упълномощихме съответно с наше решение представител от РИК, имаше представител от областна администрация, които подписаха приемо-предавателните протоколи от печатницата на БНБ.
Ярослав Димитров - председател на РИК-Плевен: По график ще бъдат раздавани на общинските екипи, които ще ги съхранят в съответните техни помещения, преди да бъдат раздадени на секционните избирателни комисии в предизборния ден.

От днес започна разпределението на бюлетините във всички 11 общини в Плевенска област, като се стартира с трите най-големи - Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира 12-ото издание на София филм фест в Пловдив
Стартира 12-ото издание на "София филм фест" в Пловдив
Студентска поликлиника в София пред фалит?
Студентска поликлиника в София пред фалит?