НОВИНИ

Започна вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна

Започна вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна. Автомобилите ще се движат само в едната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват на етапи, без да се спира движението, за да не се затруднява трафикът в града. През тази година със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, на стойност 1,3 милиона лева, ще се ремонтират два участъка от моста. 200 хиляди ще инвестира в реконструкцията на съоръжението и Община Варна. Строителните работи трябва да приключат до средата на юни, за да могат в активния туристически сезон жителите и гостите на града да пътуват спокойно.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
18:40, 19.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Взети са всички мерки, за да няма задръствания и километрични опашки на Аспаруховия мост както миналата година.

Инж. Денислав Събев - Областно пътно управление - Варна
”И в тази връзка сме предвидили за подобряване на трафика ремонта да се изпълнява на ленти, като няма да бъде изцяло затворено движението, а поетапно. Ще има малък проблем към края на ремонта, когато ще бъде пренасочено изцяло движението по ремонтираното платно от другата страна."

Вторият етап от реконструкцията на моста включва нова хидроизолация, асфалтиране, маркировка, поставяне на знаци, ограничителни системи, парапети. От строителната фирма обещават ремонтните работи да приключат до средата на юни.

Светлин Харизанов - технически ръководител на фирмата изпълнител
”Около 40-50 човека ще има на обекта, за да свършим максимално бързо. Другото което е, че може би ще се наложи да се лее бетон през нощта."

От Пътна полиция призоваха шофьорите, чийто маршрут минава през моста, да тръгват по-рано или да използват обществения транспорт.

"Губим си времето, не можем да отидем на работа.”

“Всичко хубаво започва с много търпение, така че ще трябва да изтърпим. Мостът имаше нужда от ремонт."

Въвеждат се и временни ограничения. Скоростта за всички превозни средства ще е до 40 километра в час, а тежкотоварните камиони над 10 тона няма да се движат в часове от 6:30 до 10:00 ч. и от 16:30 до 20:00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Длъжни сме да отговорим на обществените очаквания
Десислава Атанасова, ГЕРБ: Длъжни сме да отговорим на обществените очаквания
Ще има ли воден режим заради урана в Хасково?
Ще има ли воден режим заради урана в Хасково?