След поредния протест на жителите на Кубрат срещу разбитите пътища в района, от Агенция „Пътна инфраструктура” започнаха запълването на дупките по пътя Русе - Кубрат. Хората обаче очакват цялостен ремонт на трасето. Очаква се той да започне по-късно през тази година.

Русе

Жители на 16 населени места блокираха наскоро със жива верига за пореден път изхода на Кубрат в знак на протест срещу разбитите пътища в района. Те са недоволни от бездействието на институциите, които 30 години не са ремонтирали пътищата от града за Русе и за Разград. Вече е насрочена среща с жителите на Тетово, Червена вода и Кубрат, на която областните управители на Русе и Разград ще разяснят какво правят институциите към момента, за да се подобри състоянието на пътя.

Галин Григоров, областен управител на област Русе: Пътят Русе – Кубрат е вкаран като приоритетен участък и при възможност и финансиране в участъкът от Русе до Тетово може да започне изграждането и ремонтирането му още през тази година. Към настоящия момент се запълват усилено дупките по целия участък. Предполагам дори, че до срещата през другата седмица всички проблемни участъци ще бъдат ремонтирани.

Григоров поясни, че цялостният ремонт на пътя Русе - Кубрат ще бъде финансиран от държавния бюджет.