НОВИНИ

България се прекланя пред подвига на Апостола на свободата

България се прекланя пред паметта и саможертвата на Апостола на свободата Васил Левски.146-ата годишнина от гибелта на Левски ще бъде почетена в столицата от 17 часа с панихида в църквата "Света София", последвана от литийно шествие.

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 19.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

От 18 часа граждани, общественици и политици ще се поклонят пред паметника на Апостола. От Столична община предупреждават за промени в движението в центъра на столицата.


;

В родния град на Апостола Карлово честванията започнаха тази сутрин с панихида в църквата Света Богородица. Десетки граждани и официални лица се стекоха на възпоменателния митинг на площада, носещ името на Левски.

По традиция, след това хората преминаха с шествие до родната къща на Апостола, където отдадоха почит на неговата майка Гина Кунчева и отбелязаха годишнина от нейната кончина.

;

До 19 часа се забраняват престоят и паркирането в района на Паметника на Васил Левски. Между 14 и 20 часа се забранява влизането на автомобили в тази част на града, а от 17 часа ще бъде ограничен и достъпът на граждани. Тролеите също ще бъдат с променен маршрут.

Мартин, ученик: Той наистина ни е нужен и днес. Много такива хора са ни нужни днес.Трябва не само в този ден, когато сме тук, да почетем неговата гибел или неговото рождение през юли месец, а трябва всеки ден да почитаме този герой.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрата дума лекува - БЛС рестарира кампанията срещу насилие над медици
"Добрата дума лекува" - БЛС рестарира кампанията срещу насилие над медици
След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха постигане на кворум в НС
След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха постигане на кворум в НС