НОВИНИ

Започнала е проверка, свързана с думите на Борисов, че в НС има наротрафиканти

От БСП поискаха главният прокурор да разпита премиера за думите му, че "в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, и които са купували гласове от затворници". В отговор от ГЕРБ информираха БСП за кои депутати става въпрос в изказването на Борисов. А от прокуратурата обявиха, че вече е започнала проверка във връзка с изказването.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:45, 22.11.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В сигнала, с който сезират главния прокурор, от БСП заявяват, че за тях е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени в наркотрафик и купуване на гласове. Затова искат при разпита на премиера първият обвинител да изясни:

Филип Попов - секретар на ПГ "БСП за България": Кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове и дали е предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия.

В отговор броени минути след това изявление от ГЕРБ представиха поредица публикации в печатни и електронни медии по темата.

Тома Биков - депутат от ПГ на ГЕРБ: БНТ - това е обществената телевизия: Брат на депутат и син на началник на КАТ-Русе са сред осемте арестувани при акцията на ГДБОП и жандармерията вчера. За лидер на групата и поръчител се сочи Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов. При обиските са открити оръжия и боеприпаси, които потвърждават тезата на разследващите за дейността на престъпната група.

От ГЕРБ занесоха публикации със същите данни и от други медии в стаята на БСП. Днес говорителят на Сотир Цацаров Румяна Арнаудова обяви, че проверка по повод думите на премиера, че в парламента има хора, замесени в наркотрафик, е започнала от миналата седмица по сигнали от Гражданско движение "Боец" и от движение "Възраждане". Към тях ще бъде приложен и сигналът от БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стената на язовир Бели Искър не крие опасност за хората
Стената на язовир Бели Искър не крие опасност за хората
Увеличава се броят на българските туристи в Куба
Увеличава се броят на българските туристи в Куба