НОВИНИ

Започва делото за убийството на Виктория Маринова

Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според роднините най-справедливото наказание за обвиняемия би бил доживотният затвор.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
06:15, 22.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Защитата поиска гледане по процедурата на съкратеното съдебно производство. Именно това ще се реши днес. Ако съдът го разреши, това ще означава, че наказанието на обвиняемия ще бъде намалено.

Обвинението към Красимиров е за три престъпления- блудство, изнасилване и убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.


;

Според Румен Максимов, който е роднина на Маринова възможността за съдебно производство трябва да бъде изключена за извършителите на особено тежки престъпления. Той апелира към депутатите да предвидят промяната.

Румен Максимов, родственик на Виктория Маринова: След като си отнел човешки живот, справедливо е да получиш достатъчно възмездие. Доживотното наказание е най-справедливо. Жестокостта на престъплението показва, че това е деградирал човек, който едва ли може да бъде превъзпитан в затвора.

30-годишната Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018, а тялото и беше открито в крайдунавска алея в Русе. Обвинителният акт беше внесен през март тази година, след като Северин Красимиров беше екстрадиран от Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители излизат на протест, искат оставката на земеделския министър
Производители излизат на протест, искат оставката на земеделския министър
Зеленски приема поздрави след победата си на изборите в Украйна
Зеленски приема поздрави след победата си на изборите в Украйна