НОВИНИ

"Засукан свят" поведе Киномания

Киномания започва тази вечер. 56 филма ще представят актуалните теми на киното. Българската си премиера ще направи „Физика на тъгата" на Теодор Ушев - по романа на Георги Господинов. Тържественото начало на Киномания дава филмът "Засукан свят" на Мариус Куркински.Подробности може да разберете от прякото включване на Галя Крайчовска от НДК.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:45, 14.11.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Киномания идва за 33-и път. Вече няма дълги нощни опашки пред касите, като на първите издания. Има сериозна конкуренция целогодишно, както и от новите екрани, но страстта към киномаратона се запазва. Новите филми на големите майстори, класики и други изненади се събират.

Тази година има сериозно българско присъствие . Началото дава "Засукан свят" е създаден по разкази на Хайтов. Филмът на Мариус Куркински и пордуцента Иван Тонев събира силно актьорско съзвездие. Главният герой казва: „Светът е много засукан и заплетен, за да познаеш ти кое е за хубаво и кое - за лошо.“ И киното ни помага да се оиентираме в този житейския лабиринт. Ще видим новите истории на Педро Алмодовар, Андрей Кончаловски и Уди Алън и класики като „Волният ездач” и „Бъч Касиди и Сънданс Кид".

"Киномания" ще се проведе за 33-и път. Вече няма дълги нощни опашки пред касите, като на първите издания. Има сериозна конкуренция целогодишно, както и от новите екрани, но страстта към киномаратона се запазва. Новите филми на големите майстори, класики и други изненади се събират.

56 заглавия, с много музика и документални филми за майсторите на киното и детска програма - Киномания вече започна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куентин Тарантино ще снима сериал
Куентин Тарантино ще снима сериал
Изложба, посветена на 76 г. от първата масирана бомбардировка над София
Изложба, посветена на 76 г. от първата масирана бомбардировка над София