Киномания започва тази вечер. 56 филма ще представят актуалните теми на киното. Българската си премиера ще направи „Физика на тъгата" на Теодор Ушев - по романа на Георги Господинов. Тържественото начало на Киномания дава филмът "Засукан свят" на Мариус Куркински.

Подробности може да разберете от прякото включване на Галя Крайчовска от НДК.

Киномания идва за 33-и път. Вече няма дълги нощни опашки пред касите, като на първите издания. Има сериозна конкуренция целогодишно, както и от новите екрани, но страстта към киномаратона се запазва. Новите филми на големите майстори, класики и други изненади се събират.

Тази година има сериозно българско присъствие . Началото дава "Засукан свят" е създаден по разкази на Хайтов. Филмът на Мариус Куркински и пордуцента Иван Тонев събира силно актьорско съзвездие. Главният герой казва: „Светът е много засукан и заплетен, за да познаеш ти кое е за хубаво и кое - за лошо.“ И киното ни помага да се оиентираме в този житейския лабиринт. Ще видим новите истории на Педро Алмодовар, Андрей Кончаловски и Уди Алън и класики като „Волният ездач” и „Бъч Касиди и Сънданс Кид".

"Киномания" ще се проведе за 33-и път. Вече няма дълги нощни опашки пред касите, като на първите издания. Има сериозна конкуренция целогодишно, както и от новите екрани, но страстта към киномаратона се запазва. Новите филми на големите майстори, класики и други изненади се събират.

56 заглавия, с много музика и документални филми за майсторите на киното и детска програма - Киномания вече започна.