COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

От понеделник започва изплащането на еднократната помощ заради чумата по свинете

От понеделник, 2 септември 2019 г., започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопанство в 21 области в страната. То ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места за часовете и мястото на получаване на обезщетенията, съобщиха от БАБХ.

от БНТ
08:01, 01.09.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Областите, в които ще стартира изплащането са: Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София град, София област, Търговище, Шумен и Хасково. В някой от общините в тези области изплащането ще продължи в дните и след 2 септември.

В областите Благоевград, Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол изплащането на средствата ще започне след 2 септември.

Плащания няма да се извършват единствено в област Кърджали, тъй като там няма подадени заявления за обезщетения.

Право на обезщетение имат стопанствата в 20 км санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок епизоотичен риск.

Средства ще се превеждат и по банков път. Допустими за подпомагане са собственици, които отглеждат до пет прасета в "лично стопанство", които не продават на пазара, а добиват месо само за лична употреба.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
5-ма убити и 21 ранени при поредната стрелба в САЩ
5-ма убити и 21 ранени при поредната стрелба в САЩ
Хеликоптер се разби в Норвегия
Хеликоптер се разби в Норвегия