НОВИНИ

Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев

"Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев, такова уверение получихме от лицензираните фирми изкупвачи". Това е съобщил заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с тютюнопроизводители от Гоцеделчевския район, цитиран в съобщение от пресслужбата на МЗХ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:23, 07.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
започва кампанията изкупуване тютюн гоце делчев

Има диалог между заинтересованите страни в бранша, като фирмите-изкупвачи са обещали да бъдат изкупени наличните количества от произведената продукция, е пояснил заместник-министърът. Той е допълнил, че очакванията са, тютюнът от Реколта 2015 година да бъде изкупен 100-процентово.

Цветан Димитров е информирал, че бюджетът, необходим за националните доплащания за сектора "Тютюн" от Кампания 2015, е осигурен. "Ангажиментът, който пое Министерството на земеделието и храните за намиране на средства, ще бъде изпълнен, като до 1 април средствата по националната преходна помощ на тютюнопроизводителите ще бъдат изплатени", е казал още Димитров.

Той е уточнил, че в рамките на следващия един месец се очаква Законът за тютюна и тютюневите изделия да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. "Производителите ще имат възможността да проследят какво се случва и да направят своите коментари в Комисията по земеделие. Разчитаме, че с приемането на Закона ще има по-добър ред и наблюдение на пазара. Промените не излизат от пазарната ориентация, държавата няма да определя цени, но се определят минимални качествени изисквания", е обяснил Цветан Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местан: Стъпих на руска мина
Местан: Стъпих на руска мина
Жълт код за студ и във Финландия
Жълт код за студ и във Финландия