НОВИНИ

Започва мащабен ремонт в столичния квартал "Орландовци"

Започна ремонтът по столичната улица "Каменоделска" в квартал "Орландовци". От днес трамваите там вече не се движат, а за гражданите ще има временен автобусен превоз. Ремонтът финансиран с евросредства и е на стойност 8,2 млн. лв. Той е част от големия проект на Столична община, който включва реконструкцията на трасето на трамвай 5 и бул. "Цар Борис III" и купуването на нови трамваи.

Цанка Николова
от Цанка Николова
15:55, 20.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Нов релсов път, нова асфалтова настилка, подмяна на уличното осветление и контактната мрежа, както и нови тротоари с площ 8 000 кв. м. Ще бъде изграден и около километър нов водопровод.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорта: Трамвайното трасе, което е от 86-та година и на практика не е сериозно ремонтирано откакто е било построено. Ясно е, че все пак това са три трамвайни линии, които няма да се движат в този период и ще се опитаме да направим всичко възможно да облекчим гражданите.
Веселин Господинов, представител на фирмата-изпълнител: Ние сме ги информирали предварително, имат лица за контакт, имат продължителност, така че молим за търпение, молим за разбиране, докато изпълняваме дейностите.

Временно се променя маршрутът на трамвайни линии 3, 4 и 18, а цялата улица ще бъде затворена за движение след Задушница през юни. Ремонтът ще бъде на четири етапа и се очаква да приключи до края на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Радован Караджич беше осъден на доживотен затвор
​Радован Караджич беше осъден на доживотен затвор
Европейската комисия наложи глоба на Гугъл
Европейската комисия наложи глоба на Гугъл