COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Започва поетапно пускане на парното в Пловдив от утре

Топлофикацията в Пловдив започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти, считано от 6 ноември 2018 г. С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2018/2019 г.

от БНТ
22:13, 05.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Започва поетапно пускане на парното в Пловдив от утре

Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в определен ред, съобразен с нормативната уредба. Първо ще бъде пуснато парното в детски заведения, болнични заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански сгради и най-накрая в жилищни сгради.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите. Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.

Топ 24
Най-четени
Седми случай на коронавирус в Хърватия
Седми случай на коронавирус в Хърватия
Отвъд границите: Румена Леонидова - Без предпазни въжета
"Отвъд границите": Румена Леонидова - Без предпазни въжета