НОВИНИ

Започва ремонт на над 80 км участъци от пътища в Южна България

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на ремонта на над 80 км пътни участъци в Южна България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:29, 02.07.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в рамките на три лота ще бъдат рехабилитирани 50 км от път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград, който е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково.

50-километровата отсечка е разделена на три лота, а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца.

От 14 ч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще обяви и началото на рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград - Крумовград – Ивайловград, в който ще бъдат инвестирани над 20 млн. лв.

Ремонтът на пътя е разделен на два участъка. Първият, който е в близост до село Карамфил, е около 6 км, а вторият – с дължина близо 26 км, ще се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.

На церемониите ще присъства инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще има народни представители, областни управители, кметове и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха щастливите и потискащите моменти на работа
Разкриха щастливите и потискащите моменти на работа
10 квартала в Сливен ще бъдат без вода заради ремонти
10 квартала в Сливен ще бъдат без вода заради ремонти