НОВИНИ

Започва ремонт на западното крило на Факултета по журналистика

Софийският университет отделя 234 000 лева за доизграждане на западното крило на Факултета по журналистика и масова комуникация. Студенти и преподаватели чакат този ремонт от години. Той ще осигури повече място за студенти, нова оборудвана зала и асансьор за достъп на хора с увреждания.

bnt avatar logo
от БНТ
22:58, 09.10.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Възможността на някои студенти да стигнат до лекции обикновено стига до стълбите, защото няма работещ асансьор.

Симеон Александров, създател на инициативата "Недостижимите етажи": Нашата съкурсничка с детска церебрална парализа нямаше възможност да присъства на учебните занятия на горните етажи. И трябваше на ръце да я пренесем до там. Това вече беше капката, която преля и знаехме, че трябва да предприемем някакви действия.

И предприемат - с инициативата "Недостижимите етажи" настояват за истински достъпно образование.

Причината дълго време в този факултет да няма асансьор са някакви административни неуредици. Факултетът по журналистика обаче се е справил с тях и след 90 дена тук ще заработи асансьорът.

Асансьорът ще води до нови зали, до които досега нямаше достъп, отново заради административни пречки.

Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски": Откриването на няколко нови аудитории и на множество кабинети ще бъде полезно за Факултета по журналистика и масова комуникация, където има много студенти, а недостатъчно помещения.

Тази добра новина от Факултета по журналистика обаче напомня за лошата.

Симеон Александров, създател на инициативата "Недостижимите етажи": За съжаление ФЖМК не е единственият факултет, засегнат от този проблем и Софийският университет не е единствения университет.
Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски": Аз се надявам в близките 1-2 години да решим проблема във всички факултети.

И възможностите да не свършват, а всъщност да започват от тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС
Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС
Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия
Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия