НОВИНИ

Започва ремонтът на опасния мост между селата Ягодово и Катуница

Започна ремонтът на моста, който свързва пловдивските села Ягодово и Катуница. От години съоръжението е в окаяно състояние и е опасно.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:16, 25.11.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След премахването на стария слой асфалт, строителните работници се натъкнаха на огромни пробойни по моста. Според живеещи в района, това е резултат от постоянното преминаване на тежкотоварни камиони, въпреки забраната да се движат по съоръжението.

"Минават и до тук се стигна за съжаление. Съоръжението е опасно и то доста. Ето, вижте тук тези дупки. Нататък горе-долу бива, но тук е лошо".

Ремонт на моста не е правен от 1965-а година. Сега ще бъдат подменени хидроизолацията, асфалтът и парапетите. Ще се изгради и нова стоманно-бетонна плоча. Носещите колони обаче няма да бъдат укрепвани, а според местната управа това е наложително.

Димитър Здравков, кмет на община Садово: Най-отговорно казвам - дори и да бъде направена тази рехабилитация, продължават ли да минават безконтролно тежкотоварни камиони, които са извънгабаритни като товар, нищо добро не го очаква този мост.

Допълнителни затруднения предизвиква и затлаченото корито на реката.

Гъстата растителност в коритото на реката буквално скрива отсрещния мост. От общината се надяват от „Напоителни системи" час по-скоро да почистят участъка.

Ремонтът на моста между селата Ягодово и Катуница трябва да приключи до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токови удари тормозят 4 села в община Русе
Токови удари тормозят 4 села в община Русе
Глоби до 4000 лв. за изгаряне на стари гуми и опасни отпадъци в Благоевград
Глоби до 4000 лв. за изгаряне на стари гуми и опасни отпадъци в Благоевград