COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Започва състезанието "Най-добър млад шофьор на България"

Състезанието "Най-добър млад шофьор на България" започва днес и ще продължи до 12 май, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти /СБА/. Първият кръг ще продължи до 27 април, като дотогава всеки участник трябва да реши тест, публикуван на интернет страницата на събитието. Чрез него ще се проверят теоретичната подготовка на участниците.

от Източник: БТА
13:17, 05.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Вторият кръг на състезанието ще бъде на 12 май, на писта "Дракон", в Калояново. Там ще бъдат изпитани уменията на участниците за заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, проверка на техническото състояние на автомобила, оказване на първа помощ на пострадали в катастрофа.

В инициативата може да участват всички български шофьори на възраст 18-26 години, които имат до 5 години стаж зад волана.

В България има близо 220 000 шофьори във възрастовата група 18-26 год., като статистиката показва, че някой от тях участва във всеки трети инцидент на пътя, допълниха от СБА.

За най-добрият млад шофьор на България е предвидена награда - една година безплатно шофиране на Renault Captur, предоставено от представителството на марката в България.

Тази година кампанията се осъществява в България, Словения, Словакия и Чехия, с подкрепата на Международната автомобилна федерация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Холандия официално изтегли посланика си от Турция
Холандия официално изтегли посланика си от Турция