НОВИНИ

Започва строителството на две нови детски градини в Пловдив

Строителството на две нови детски градини ще започне тази година в Пловдив. На финален етап е разширението на ясла "Веселушка" в район "Източен". Това са част от мерките, които общината предприема, за да се реши поне отчасти проблемът с непрекъснато увеличаващата се нужда от нови места в градините.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
09:02, 07.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В централната градска част няма възможност да се строят нови ясли и градини, затова от община Пловдив търсят терени в периферията.

Инж. Иван Тотев, кмет на Пловдив: Или с разширение на съществуващи сгради, или с премахване на стари сгради, както ще бъде случаят с детска градина "Каменица". За да може това да се случи, трябва да подготвим групи, които да поемат децата във времето, в което ще има строителство.

След разширението си от тази есен детска ясла "Веселушка" ще има две нови групи.

Лиляна Паскова, директор на детска ясла "Веселушка" - Пловдив: В момента има желаещи някъде към 100 деца допълнително за септември месец.Общо към 90 деца ще бъде новата ясла в шестте групи.

За строителството на новото крило са похарчени 470 000 лева.

Николай Чунчуков, кмет на район "Източен" в Пловдив: Вече около 70% от дейностите са изпълнени. Остават преградни стени. Голяма част от инсталацията вече е изпълнена.

Още близо 7 млн. лева ще бъдат заделени за изграждането на филиал с 4 групи към детска градина "Чайка" и строителството на изцяло нова градина за 200 деца. Тя ще се намира на бул. "Александър Стамболийски" в най-многолюдния район на града "Южен".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зрители алармират за убити диви животни на хълм Бунарджика в Пловдив
Зрители алармират за убити диви животни на хълм Бунарджика в Пловдив
Неправителствената организация Рето-Надежда помага на хора със зависимости
Неправителствената организация "Рето-Надежда" помага на хора със зависимости