НОВИНИ

​Започва взимането на проби от прасетата във варненското село Бозвелийско

Започва взимането на проби от прасетата във варненското село Бозвелийско. Те трябва да покажат дали заразата от африканска чума по свинете се е разпространила извън огнището, което беше установено в Тутраканци. Вижте прякото включване на Нивелина Няголова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 03.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Тутраканци остава под карантина, всеки автомобил, който влиза и излиза, се дезинфекцира. Започва да се надига недоволство, защото не знаят кога ще бъдат обезщетени

В Бозвелийско недоволство, че убитите животни в Тутраканци са заровени на площадката в Бозвелийско.

Добрин Добрев - с. Тутраканци: В моя двор убиха 11 животни. При мен дойдоха, показаха една заповед подвеждаща, че ще бъдем компенсирани за тази евтаназия на прасетата, без да има регистрация, няма едно прасе регистрирано.

БНТ: Една от версиите е, че чумата е дошла тук с фураж от Констанца?

Росен Горанов - кмет на с. Тутраканци: Това е изключено от Констанца да се внася в нашето село. Кооперациата си изнася продукцията, не внася продукция.
Живко Панев - кмет на с. Бозвелийско: Ние попадаме в 3-километровата зона на заразата и се притесняваме, че всички прасета, които бяха евтаназирани в съседното село Тутраканци, са заровени на площадката в с. Бозвелийско.

Жителите на двете села се заканват да протестират и да затворят пътя, по който минават стотици румънски коли към Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар унищожи Националния музей на Бразилия
Пожар унищожи Националния музей на Бразилия
Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против подадените министерски оставки
Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против подадените министерски оставки