COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Сезонът на отпуските е причина за дългите колони на ГКПП "Кулата"

Огромни колони от автомобили се образуваха на Граничния пункт "Кулата" тази сутрин. В часовете преди обяд опашката за излизане от България достигна около 6 километра. Според гранична полиция причината за струпването е големият брой пътуващи български и румънски туристи към гръцките курорти. Интензивно беше и движението през граничния пункт Илинден - Ексохи.

от Даниела Чавдарова
20:26, 22.06.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От рано сутринта движението към граничен пункт „Кулата" бе натоварено. Не липсваха и инциденти. В района на тунел „Железница" неспазена дистанция стана причина за лека катастрофа. И докато на Е-79 макар и бавно, автомобилите се движеха, на Кулата пътуващите трябваше да чакат в километрична колона, която почти не помръдваше.

Огнян Досев:Тръгнал съм на почивка, обаче не мога да стигна, малко е задръстено и не са предвидили инфраструктурата.
Мъж и жена в кола: Това е всяка събота и неделя. Всяка. Може би не са тактично направени нещата с една смяна. Нека да видят и да преценят 2 смени, когато е пиков сезон и да се нормализират нещата.
Кармен Георгиева: Това не е работа не е преживяване. За първи път ми се случва, предпочитам нашето море, но уредено не в тоя вид, в който е в момента.

С напредването на деня се повишаваше и температурата на пътя. Жегата допълнително изнерви чакащите шофьори.

Христина Стайкова: В този бус няма климатик. Ще чакаме като сме тръгнали.
Кармен Георгиева Около 30 минути на тоя пек, жега без климатик се оправяме сега с отворени прозорци само , но не е приятно.
Мъж: Оборудвани с всичко, най-вече с търпение. А ко няма търпение...България брате, друго нема какво да е.

През целия ден всички гишета на "Кулата" работеха на пълни обороти, като служителите проверяваха пътуващите максимално бързо на облекчен режим. Освен от автомобили, на дълги опашки на границата се редяха и тежкотоварните камиони.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в района на Сточна гара във Варна
Пожар горя в района на Сточна гара във Варна
Рискът от инсулт се увеличава при работа над 10 часа дневно
Рискът от инсулт се увеличава при работа над 10 часа дневно