НОВИНИ

Започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси

От днес до 21 октомври започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси на територията на целия ЕС, съобщиха от МВР.Вижте прякото включване на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:12, 15.10.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Проверката цели да установи нарушения на шофьори на автобуси и камиони. Ще се проверява използват ли се предпазни колани, редовни ли са документите им, както и на товара, който превозват.

Ще се следи и спазва ли се времето за почивка и претоварени ли са камионите. При предишната подобна операция - има установени 67 нарушения за неизползване на колани в автобуси и 250 нарушения за неизползване на колани в товарни автомобили.

Илия Георгиев - Пътна полиция: Най-големият проблем на всички водачи и участници в движението е несериозното отношение към спазването на правилата. Ще си позволя да отправя един призив и да помоля абсолютно всички водачи по отношение на предпазните колани да запомнят, че всъщност предпазният колан се поставя преди да започнете да управлявате моторното превозно средство, а не след като вече сте се включили в движението и сте участник. Това само по себе си води до разконцентриране и до липса на пълен контрол върху управляваното превозно средство.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меган Маркъл е бременна
Меган Маркъл е бременна
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс
Премиерът Борисов се срещна с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс