НОВИНИ

Започват ремонти на четири подлеза в София

Започва основен ремонт на подлезите на спирка „Плиска“ и на булевард „Ситняково“ при Румънското посолство, съобщиха от Столичната община. Обществени поръчки за проектиране и ремонти ще бъдат обявени за подлезите на булевард „Мария Луиза“ и „Опълченска“ и за този между улица „Козлодуй“ и входа на централния гробищен парк.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тодор Литовски
18:21, 14.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ремонтът на подлеза на булевард „Ситняково“ е очакван от години. Той се намира пред 31-во Средно училище и се ползва от много деца и родители.

"Доста е опасно, особено таванът, който е изпопадал, и всичките тези надраскани стени и т.н. ти дават някакво усещане, че тук не си в безопасност."

"Аз даже не исках да влизам, защото щях да се изцапам, но понеже бързам много и затова."

"Хвърлят се фасове, охраната седи тук в кабината, но нищо не върши."

Ремонт на този подлез беше правен преди няколко години, но заради кражби и вандалски прояви сега се налага нов ремонт.

"Нуждае се просто от основен ремонт. На места има теч, има разбити окачени тавани и не е сигурна самата инсталация, т.е. тя работи, но трябва да се направи по-сериозен ремонт."

На подлеза на „Плиска“ ще бъдат монтирани два асансьора, за да стане по-достъпен за възрастни хора и инвалиди. Асансьори ще бъдат монтирани и на подлеза при Окръжна болница. Ремонтирани ще бъдат и подлезите пред Спортното министерство и на булевард „Академик Иван Гешов“. Те не са ремонтирани през последните 10 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Ненчев оглави София Тех Парк
Асен Ненчев оглави "София Тех Парк"
ДРУГИТЕ новини: ТЕЦ арт територия
ДРУГИТЕ новини: ТЕЦ арт територия