НОВИНИ

Заподозрените в отравянето на Сергей Скрипал дадоха интервю за руска телевизия

Заподозрените от Великобритания в отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал се показаха публично в интервю за държавната руска англоезична телевизия "Ар Ти", която има славата на рупор на Кремъл в чужбина. Те потвърдиха, че Александър Петров и Руслан Боширов са истинските им имена, както и че публикуваните от Лондон снимки са техни.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
14:46, 13.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Това, според Лондон, са двамата руснаци, опитали се да отровят с "Новичок" Сергей Скрипал на 4 март. В интервюто за близката до Кремъл телевизия "Ар Ти" те потвърждават, че наистина се казват Александър Петров и Руслан Боширов и че публикуваните от Лондон снимки са техни.

Казват обаче, че през март във Великобритания били да разпуснат, като туристи. В деня на опита за убийство в Солсбъри били там по съвпадение.

Александър Петров: Приятелите ни отдавна ни съветваха да посетим този прекрасен град.
Руслан Баширов: Това е туристически град. Там има знаменита катедрала. Солсбърийската катедрала. Тя е известна не само по цяла Европа, но в цял свят. Известна е със 123-метровата си кула и с часовника си.

Двамата отричат да имат общо с руското военно разузнаване и да са носили отровни вещества. Твърдят, че бизнесът им е свързан с фитнес. В голяма част от 25-минутното интервю разказват как животът им сега е разбит и колко се страхуват.

Великобритания днес потвърди заключенията си, че Боширов и Петров са от руското военно разузнаване, опитали се да убият Скрипал. Лондон коментира интервюто им като "поредните лъжи на Русия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Манолев отказва да стане транспортен министър
Александър Манолев отказва да стане транспортен министър
Ахмед Доган купи 70% от ТЕЦ Варна
Ахмед Доган купи 70% от ТЕЦ Варна