НОВИНИ

Заради кражба на ток абонати от Долни Чифлик посрещат Нова година на тъмно

Кражба на ток е причината години наред десетки семейства от Долни Чифлик да посрещат нова година на тъмно, заявиха от електроразпределителното дружество Енерго про. За проблема ви разказахме в новините на БНТ2. Потърпевши абонати потърсиха съдействието ни, след като от компанията им обещавали да решат проблема, но без резултат.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Сутрева
21:05, 20.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според хората, които от 8 години посрещат Нова година на тъмно, причината за неволите им е ограниченият капацитет на трафопоста. От електроразпределителната компания обаче заявиха, че съоръжението напълно отговаря на нуждите на клиентите дори при върхово натоварване. Преди 8 години трансформаторната машина била заменена с нова по-мощна. Проблем обаче били кражбите на ток. От дружеството твърдят, че от 335 абонати, присъединени към въпросния трафопост, 65 отчитат нулево потребление, а токът към други 20 е прекъснат заради неплатени сметки.

При проверки в периода между 3 - 10 януари служители на компанията са съставили 21 протокола за кражби на ток. За 7 от незаконните потребители това е поредно нарушение. За да ограничи нелегалното включване към мрежата, тази година Електроразпределителната компания предвижда подмяна на оголените проводници с усукани. Ще бъдат сменени и разбитите електромерни табла.

Дано тези мерки решат проблема на потърпевшите абонати от Долни Чифлик, които редовно си плащат сметките за ток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал в дървения град на Кустурица
Фестивал в дървения град на Кустурица
Със състезания и намалени карти отбелязаха световния ден на снега в Боровец
Със състезания и намалени карти отбелязаха световния ден на снега в Боровец