НОВИНИ

Заради липса на вода ВМЗ-Сопот работи на почивки

Трети ден жителите на Сопот нямат нормално водоснабдяване. Поради липсата на питейна вода през изминалите дни беше преустановен и производственият процес във ВМЗ-Сопот. От ВиК Карлово казаха, че причината се дължи на множеството аварии, които са възникнали по напорен водопровод, както и липсата на достатъчно вода във водоемите.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Станислава Цветанова
18:30, 13.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Заради проблема с водоснабдяването местните хора са принудени да ходят по няколко пъти на ден до градските чешми, за да си налеят вода.

Ваня Лучева: "Наливаме си туби, топлим си вода, но мивките са ни пълни, само успяваме да си окъпем децата."
Рада Делидимова: "Де да знам какво ще правим. Без вода може ли? Както без хляб не може, така и без вода не можем."
Вълко Сакутов: "Изобщо не е приятно, тоалетна, малки деца… Няма вода, трябва да чакаме да стане 12 часа, за да се изкъпя."

От ВиК Карлово посочи, че четирите аварии по водопровода вече са отстранени, но нормалното водозахранване в града зависи и от количествата, които черпи за производствения процес ВМЗ.

Веселин Делков - зам.началник на ВиК Карлово: "Уговорили сме се с тях, че ще се възстанови подаването на Сопот и след това ще бъде подавано към завода."

Директорът на ВМЗ каза, че очакванията са до неделя ще бъде възстановено нормалното водоснабдяване на града и на предприятието.

Кметът на Сопот е разпоредил общината да бъде информирана за предстоящи спирания на водата.

Деян Дойнов - кмет на община Сопот: "Моля институциите и ВиК, и ВМЗ нека бъдат толерантни и когато спират водата, да ни уведомяват, за да знаят и гражданите, ние от своя страна своевременно да ги информираме и да знаят кога ще има вода и кога няма да има."

В социалните мрежи жителите на Сопот коментират, че ако в най-скоро време проблемът не бъде решен, са готови да протестират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Притеснения на България за правата на малцинствата в Украйна да учат майчин език
Притеснения на България за правата на малцинствата в Украйна да учат майчин език
Лидерът на Мианма пропуска дискусии в Общото събрание на ООН
Лидерът на Мианма пропуска дискусии в Общото събрание на ООН