НОВИНИ

Заради разбити релси пътуването с трамвай по столичния бул. „България“ е кошмар

Разбити релси превръщат пътуването с трамвай по част от булевард „България“ в кошмар. За това сигнализираха зрители на БНТ. Силното клатене на вагоните им пречи да се задържат прави, ако няма свободни места за сядане. Наш екип провери сигнала. Елица Гъдева потвърди, че се е почувствала като във влакче в атракционен парк.

bnt avatar logo
от Елица Гъдева
17:40, 29.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Пътуването с трамвай в района около спирката на площад „Ручей в София е всекидневно приключение за използващите градски транспорт. Хората с усмивка описват преживяването като пътуване с влакче на ужасите. Късметлии са онези, които успяват да седнат, защото да се задържиш прав в трамвая се оказва задача с повишена трудност. Наши зрители дори ни изпратиха и клип, който разкрива част от неприятната емоция.

Такова люлеене на трамвая, че действително изпитвам, така, известен страх.

Според хората проблемът идва от релсите, а не от новите трамваи.

Релсите са в окаяно състояние.

Оказва се, че през 2014г., когато участъкът е цялостно ремонтиран, проектът подминава именно отсечката около спирката на площад „Ручей“.

Когато минават през неремонтирания участък, ватманите намалят скоростта, но клатенето все още се усеща. От Столичния електротранспорт са разпоредили на всички водачи, които преминават през неремонтирания участък, да намаляват скоростта. Дали, обаче наредбата се спазва не стана ясно, тъй като ватманите отказват коментар.

От Столичната община заявиха, че в момента се търси фирма изпълнител за ремонта на проблемния участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 достигна броят на жертвите от урагана Харви
18 достигна броят на жертвите от урагана Харви
Климатиците все повече изместват отоплението с твърдо гориво
Климатиците все повече изместват отоплението с твърдо гориво