НОВИНИ

Блокираха достъпа до столичен жилищен комплекс

Около 2000 живеещи в затворен комплекс "Витоша парк"останаха без достъп до него. Причината е спор между собствениците на комплекса и собственика на терена. Заради неуредени сметки, собственика на терена - "Витоша ски" е наредил да се постави ограда пред единствения вход - изход за целия комплекс. А общината се оказва без правомощия.

Мина Петрова
от Мина Петрова
18:46, 28.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Това е единственият достъп на живеещите във "Витоша парк" до комплекса. Именно тук, собственикът на терена - "Витоша ски" поставя ограда, за да блокира влизането и излизането на живеещите в комплекса.

инж. Теодор Петков, кмет на р-н "Витоша": "Проблемът е че те не са плащали на собственика на частния имот, през който минават. Иначе, ако те му заплатят, той не може да им откаже преминаването".

Споразумението е, живеещите в комплекса да плащат ежемесечен наем на собственика "Витоша ски" за осигурен достъп. От две години, обаче, наемът не е плащан. Неприятно изненаданите собственици на апартаменти в комплекса потърсили помощта на полицията,за да могат да се приберат.

Александър Гавазов, живеещ в комплекс "Витоша парк": "Вчера имаше две пожарни, всъщност имахме пожар. Пожарната не можа да мине, защото беше блокирана от кола на ПСТ. Умишлено блокирана.
Ваня Маринова, живееща в комплекс "Витоша парк": "Като купуваме апартамент, най-нормалното нещо е да имаме достъп. Изведнъж се оказва, че ние достъп нямаме , защото някой някъде не си е свършил работата. След като ние по принцип , по лична карта, имаме общинска улица, къде е тя?".

Общината обаче, не може да се намеси.

инж. Теодор Петков, кмет на р-н "Витоша": "Зоната, в която живеят те, е нерегулирана. Това са имоти извън регулация и общината няма ангажимент в имоти извън регулация да има улица до техния обект."

Потърсихме и собственика на "Витоша ски", но засега той не пожела да коментира случая пред камера. Вместо това разпространиха декларация, в която твърдят, че от 10 години призовават Столична община за трайното разрешаване на проблема, за да се спре преминаването на живеещите в комплекса през тяхната собственост. Добавят, че се надяват всички страни да стигнат до алтернативно и законно решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Самоков поискаха експертен съвет да оценява стената на язовир Бели Искър
В Самоков поискаха експертен съвет да оценява стената на язовир "Бели Искър"
Доналд Тръмп с неуместна шега
Доналд Тръмп с неуместна шега