COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Защо е важно да има доброволци?

Доскоро България е била в дъното на класацията за доброволческа активност в Европейския съюз според изследване на Евробарометър. Тази негативна статистика вече е променена. Една от причините са онлайн платформите, в които желаещите да станат доброволци могат лесно да открият своите каузи. В Timeheroes например са регистрирани над 25 хиляди българи, взели участие в над 900 инициативи. Защо е важно да има доброволци?

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Огнян Колчаков
21:35, 12.04.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Стъпка по стъпка Андрей отмерва крачките си към успеха. Израснал по домовете, не успял да завърши училище - днес 22-годишното момче е съвсем близо до дипломата за средно образование. Заради усилията на Мария - доброволец във Фондация "Стъпка за България".

Андрей Андреев
По какво закъсах - по математика и този ментор Мария ми помагаше много, благодарение на нея аз си взех успешно изпита и сега продължаваме напред за матури.

Ирина е ментор на младежи в неравностойно положение вече повече от две години. Всяка неделя тя отделя от времето си и за социалната кухня към храма "Свети Пророк Илия". Кухнята има нужда от средства за ремонт, за да не пострада някое от десетките деца доброволци, помоли ни да кажем в репортажа.

Ирина Иванова - доброволец
В един период от живота си си помислих колко много имам аз и колко нужди имат хората около мен и колко хора в нужда срещам и съзнателно започнах да търся каузи.

Гергана наистина се вълнува, докато ни обяснява какво осмисля решението ѝ да се занимава с доброволчество.

Гергана Кичева - Фондация "Стъпка за България"
Един младеж много щастлив ми каза - намерих си квартира, много съм щастлив, вече съм самостоятелен. И аз си помислих - той ми се обади - на мен, за да се похвали, не за да поиска помощ и е постигнал нещо благодарение на нас.
;

В TimeHeroes казват, че щом искаш да помогнеш, значи си герой. Не от тези, които летят и убиват лошите, а от тези, които правят света по-добър стъпка по стъпка.

Павел Кунчев - TimeHeroes
Виждаш, че около тебе не всичко е розово и виждаш, че има хора, които са в много по-лошо състояние от тебе и искаш да им помогнеш.

Прави добро, защото е заразно - Андрей, чието бъдеще се промени заради усилията на едно непознато момиче, силно желае да стане социален работник - за да помага, както на него са помогнали, когато е имал нужда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Приключи посещението на Тръмп в Индия
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)