НОВИНИ

Защо се бави мониторингът на Прокуратурата?

ДСБ с остра реакция в парламента по повод отлагането на мисията на външни магистрати за независим анализ на работата на прокуратурата. Лидерът на партията Радан Кънев е отправил писмено питане към премиера Бойко Борисов. Мисията на европейските прокурори трябваше да започне на 30 май. Същия ден от министерството на правосъдието съобщиха, че анализът се отлага с няколко седмици, като причината е продължаващата работа по техническото задание на експертно ниво. Днес правосъдният министър призова да не се стига до политически злоупотреби по темата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 01.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Радан Кънев, председател на ДСБ
Тук е налице някаква промяна, някакво събитие в последния момент, в деня на започване на проверката, което е направило тази проверка невъзможна от гледна точка на експертите, прокурорите изпратени от европейски държави. Тоест не остава съмнение, че анализът е отложен от комисията поради поради провал или саботаж на организацията на проверката от българска страна.
Екатерина Захариева, министър на правосъдието
Призовавам тази толкова важна проверка и анализ да не се използва за политически цели и то от партии и депутати, които публично казват, че тази реформа е много важна за тях. Мисията не е отменена, каквито намеци се чуха, тя се иска от бг правителство, от ЕК, голяма част от материалите са изпратени, и в момента изпращаме подготвителни материали, така че когато твърдим, че подкрепяме съдебната реформа, нека не политизираме нещата, защото този анализ трябва да бъде професионален. И ЕК точно от това се притеснява.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Високата цена на рушаща се училищна сграда в Перник пречи да бъде продадена
Високата цена на рушаща се училищна сграда в Перник пречи да бъде продадена
Коментари около доклада на ОЛАФ
Коментари около доклада на ОЛАФ