НОВИНИ

Засилен инвестиционен интерес към София

Облекчени процедури, пълна информация и обслужване на инвеститорите предлага Столичната агенция по инвестиции и приватизация. Това е заложено в нова наредба, която предстои да бъде приета от Столичния общински съвет на заседанието в четвъртък.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:55, 12.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Облекченията са насочени към инветиторите клас “Ве“ - това са малките и средни предприятия, които са гръбнакът на всяка икономика. При тях инвестициите в размер до 2 милиона лева.

Християн Петров - Изпълнителен директор на Столичната общинска агенция по приватизация и инвестиции: "Когато дойде при нас инвеститорът, ние буквално с него, за ръка, ходим при всички възможни институции, с които трябва да се види. И той получава, благодарение на нас, една ясна визия какво следва и колко врме ще отнеме за реализацията на един проект. Ние като агенция по инвестиции ще бъдем входната врата към останалите структури, които са към Столичната община. Това ще ни помогне да привличаме нов бизнес, защото, когато идва в София една компания и се чуди как да си направи своята инвестиция в София, тя търси информация, съдействие и това съдействие да бъде институционално и официално."

Всяка седмица поне пет инвеститори проявяват интерес към откриване на бизнес в София. Те обикновено сравняват столицата ни с най-близките Белград и Букурещ. Затова в усилията да ги привлечем, опитът да се предложат облекчения и по-добри условия, дори с осигуряване на чуждоезикови училища за децата на служителите, може да се окаже решаващ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Гергов: Можем да победим на първи тур
Георги Гергов: Можем да победим на първи тур
Прокуратурата поема случая с Популярната каса в Дупница
Прокуратурата поема случая с Популярната каса в Дупница