НОВИНИ

Засилен трафик заради серията от 3 почивни дни очакват от "Пътна полиция"

Засилен трафик заради серията от 3 почивни дни очакват от пътната полиция. Най-интензивно ще е по традиция движението на изходите на София, по магистралите и по пътя за Гърция.

bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 28.04.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Над 300 000 автомобила се очаква да напуснат столицата. На изхода при Владая са осигурени две ленти за движение в посока Кулата. Заради ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" по магистрала "Хемус" се очакват задръствания.

Главен инспектор Росен Рапчев - началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "НП": Апела ми към всички водачи е да карат внимателно. Имаме места, в които ще има тапи. Нека не навлизаме в лентите за аварийно спиране.

Според Росен Рапчев много от хората ще слеят почивните дни около първи май с тези около Гергьовден.

Главен инспектор Росен Рапчев - началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "НП": Очакваме трафикът да е много по-голям сега на 28-ми и на 8, естествено. През празничните дни ще бъде много засилен контролът основно за скоростните режими, неправоспособни водачи и водачи, употребили алкохол.

От "Пътна полиция" предупреждават пътуващите за Гърция, че на първи май в страната е обявена национална стачка, която ще затрудни движението в южната ни съседка.

А заради вечното дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще се играе утре следобед ще бъде забранено движението около Националния стадион.

При необходимост полицията ще затваря и други улици в района. Целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи ще бъде ангажиран с охраната на мача, съобщи заместник-директорът Антион Златанов.

Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: Всички превозни средства на градския транспорт, в които има компактни групи фенове, ще бъдат съпровождани от полицейска техника с цел да не се допусне случайно събиране и засичане на фенове и на двата отбора.

Входовете на стадиона ще бъдат отворени два часа преди началото на мача. Всички фенове ще бъдат проверявани за носене на оръжие, боксове и други забранени предмети. Камерите ще следят и за футболни хулигани със забрана да влизат в стадиона.

Младен Маринов - директор на СДВР: Така че ако гледат новини, въобще да не правят опити да идват на стадиона. По-лесния вариант ще е да идат в районното и да кажат, че няма да ходят на стадиона.

Очаква се над 20 хиляди души да гледат мача. Феновете са планирали и шествия по предварително съгласувани маршрути, които няма да затруднят движението уточняват от СДВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Македония: Взимат се мерки заради евентуални протести
От нашите пратеници в Македония: Взимат се мерки заради евентуални протести
В тежко състояние е пътят до санданското село Златолист
В тежко състояние е пътят до санданското село Златолист