НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност на гарите в София. Допълнителни места за пътуване

Няма сериозни опашки за билети за влаковете и автобусите, пътуващи за страната. Натоварването е нормално за сезона, казаха за БНТ от националния превозвач и централната автогара в София. И на двете гари има достатъчно билети за тези, които са решили да тръгнат на път в последния момент, успокоиха превозвачите. От БДЖ са пуснати допълнително 10 хиляди места за пътуване в дните около Нова година, като днес ще се движат допълнително 27 влака, а утре техният брой ще бъде 37.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
14:20, 30.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За разлика от БДЖ, от Централната автогара не са предвидили извънредни автобуси за Нова година. Причината е, че автобусите там са били планувани още преди Коледа, като много от пътуващите са си купили предварително билети за отиване и връщане.

Пламен Петков, началник охрана на Централна автогара - София: "В момента цари спокойствие, защото повечето от пътуващите в различни дестинации, предварително направиха заявка за билетите дори съчетаха така наречените почивни дни с празничните, които имаше."

Не са малко обаче пътниците, на които се налага да заминат в последния момент.

Мария Стефанова: "Аз си изпуснах автобуса и си взех за Русе, за да мога да се придвижа до Силистра."

Вероника Христова също е закупила билета си днес, а да пътува с влак е избрала, защото:

Вероника Христова: "В автобус с куче не може да се вози въпреки, че например може да се вози на самолет, на други превозни средства, с автобус не може."

Мерките за сигурност по гарите в празничните дни остават засилени. Превозвачите предупреждават да бъдете внимателни и да не оставяте багажа си без надзор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов: Защитавам България и го правя по най-добрия начин
Премиерът Борисов: Защитавам България и го правя по най-добрия начин
Исус Ангелов - кралят на акордеона
Исус Ангелов - кралят на акордеона