НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност преди началото на абитуриентските балове

Тази година баловете ще съвпаднат с европейските избори. Ще попречи ли това на тържествата?Вижте в прякото включване на Тихомир Игнатов

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:33, 22.05.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От МВР заявиха, че са предприети нужните мерки, за да може и двете събития да протекат нормално. Най-много абитуриенти в София се очакват на 24 и 26 май. Ще бъдат изградени допълнително КПП-та за регулиране и контролиране на движението.

От "Пътна полиция" заявиха, че тази година абитуриентите няма да бъдат ескортирани от техни коли, защото практика показва, че такъв тип мерки за сигурност не респектират празнуващите.

Засилено ще бъде и видеонаблюдението. Поставени са допълнителни камери, които ще следят движението в бус лентите.

От "Пътна полиция" напомниха, че използването на колани в автомобилите е задължение не само на пътниците, но и на водачите. Глобата е в размер на 50 лева.

На местата, където ще се събират абитуриенти, няма да бъдат допускани лица, които са дрогирани или пияни. Носенето на оръжие също е забранено.

;
гл. инспектор Георги Георгиев, Главна дирекция "Национална полиция": Създадена е организация за обезпечаване сигурността както в училищата - районите, където ще започнат тържествата, така и в заведенията, където ще продължат. По отношение на самите заведения са проведени срещи с представители на заведенията.
Мария Ботева, ГДНП: Да мислят за собствената си безопасност. Най-вече акцентирам върху това, че младежите в момента на еуфория, на радост, не рядко след употреба на алкохол, да не говорим за други по-атрактивни вещества, които употребяват, бих искала да обърна внимание - да не се показват през прозорци, люкове.

Миналата година по време на баловете са регистрирани близо 400 нарушения на пътя, повече от половината са били свързани с шофиране без колан.

От полицията отново призовават за повече толерантност на пътя по време на празниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Австрия ще назначи днес новите министри в кабинета на Курц
Президентът на Австрия ще назначи днес новите министри в кабинета на Курц
Възстановяват щетите след градушката и пороя във Варна
Възстановяват щетите след градушката и пороя във Варна