НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в Лондон след днешната атака с нож

Подробностите около нападението на Лондон Бридж тепърва ще се изясняват. Полицията се отзовава на сигнал в ранния следобед. Заварва хора, които се борят с нападателя и успява да го ликвидира. Изстрелите допълнително засилват паниката сред хората в района.

Фани Аронова
от Фани Аронова
23:06, 29.11.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света
Роб Андърууд, очевидец: Беше наистина трудно, защото когато виждаш всички да бързат и да тичат във всички посоки, започваш да се притесняваш за собствената си сигурност. И единствената ти мисъл е как да се измъкнеш. Чувстваш се много изплашен и тревожен за това, което се случва и чакаш да премине.

Репортер на Би Би Си е видял как няколко души се опитват да отнемат ножа на нападателя. Кметът на Лондон Садик Хан нарече тази реакция "смайващ героизъм".

Садик Хан, кмет на Лондон: Искам да благодаря на нашите храбри спешни служби, които се отзоваха на ужасната атака. Всеки ден те рискуват живота си, за да бъдем в безопасност. Искам да благодаря и на гражданите, които рискуваха своята безопасност. Те са най-добрите сред нас. Тероризмът е страхлив и зъл. Ние ще застанем единни пред лицето на терора. Онези, които искат да ни нападат и да ни разделят, никога няма да успеят.

Ситуацията е овладяна, а мерките за сигурност са засилени. Премиерът Борис Джонсън посети мястото на инцидента и също благодари на полицията и медицинските екипите за бързата реакция.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Отново отдавам дължимото на работата на полицията и спешните служби. И призовавам всички да бъдат бдителни. Не можем да не си спомним какво стана през 2017 г. на същата част на града. Надявам се, че хората ще възстановят по-бързо нормалните си дела.

При терористичното нападение преди две години бяха убити осем души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последният филм от Междузвездни войни бе изпратен на неизлечимо болен пациент
Последният филм от "Междузвездни войни" бе изпратен на неизлечимо болен пациент
Атака с нож в Хага, има ранени
Атака с нож в Хага, има ранени