НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие на всички обществени места за Нова година

Засилени мерки за сигурност преди Новогодишната нощ. От МВР заявиха, че ще има засилено полицейско присъствие на всички обществени места, около големите търговски вериги, както и заведенията. Засилени проверки за алкохол и наркотици ще има и на пътя. От "Пътна полиция" очакват засилен трафик на 1 и 2 януари.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:45, 31.12.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

На първи януари от "Пътна полиция" очакват най-големи да бъдат задръстванията на АМ "Хемус". Преди тунел "Витиня" посока София ще има изкуствено забавяне на трафика. Целта е да не се допуска водачите да седят дълго време в тунелите. Ще се следи стриктно и за шофиране в аварийната лента.

С цел намаляване на престоя в тунелите е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София.

Росен Рапчев, началник на сектор "Пътен контрол" ГД Национална полиция: Препоръката ни от наша страна е да не се изнервят водачите и да се въоръжат с търпение. Ако е възможно да изберат друг алтернативен маршрут.

В столицата контролът на пътя се затяга още в ранния следобед. Униформените ще проверяват за алкохол и наркотици. От МВР предупреждават и шофьорите, че не е безопасно да ползват услугата "дринк енд драйв".

Любомир Костадинов, отдел "Пътна полиция” към СДВР: Много констатации имаме, че служителите, които управляват тези автомобили, поне на територията на София, употребяват алкохол, наркотични вещества, или са неправоспособни.

От полицията заявиха, че през празничните дни не са регистрирани тежки криминални престъпления. Отчетен е спад от 19 процента при грабежите спрямо миналата година и 12 процента при кражбите на автомобили.

;

От МВР предупреждават, че в празничните дни обект на грабежи стават често денонощните магазини, както и аптеките.

Димитър Кошов, "Криминална полиция": Извършителите много често извършват предварително проучване за това ако им направят впечатление съмнителни лица да подават по най-бързия начин информация към органите на МВР, за да могат да се вземат необходимите мерки.

Преди новогодишната нощ са направени над 4 000 проверки, свързани с пиротехнически изделия. Открити са 9 нарушения и са иззети малко над 6 800 опаковки с пиротехника.

На всичките големи входно-изходни артерии ще има полицейски екипи, които ще подпомагат движението. Ще се наказва навлизането в аварийната лента. От 14.00 до 20.00 часа на първи ще бъде спряно тежкотоварното движение в най-натоварените участъци. Забраната няма да важи за тези, които превозват опасни товари и живи стоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската опера посреща новата година с пищен Гала концерт
Софийската опера посреща новата година с пищен Гала концерт
Изграждат се 8 пропускателни пункта за концерта Сцена под звездите в София
Изграждат се 8 пропускателни пункта за концерта "Сцена под звездите" в София