Засилено полицейско присъствие на местата с концентрация на пътни инциденти в тъмната част на денонощието. Екипите ще бъдат разположени на територията на цялата страна, съобщи главният секретар на МВР.

След три катастрофи с четири пострадали деца само за два дни, отново се заговори за мерки и светлоотразители. Ако говорим за случая от снощи на бул. "Никола Вапцаров" в София обаче, едва ли това би спасило децата. Шофьорът казва, че ги е видял, но разстоянието е било недостатъчно, за да успее да спре и спаси децата.

Днес никой не коментира защо на такъв булевард е възможно да има подобно прекъсване на оградата, което да позволява внезапното излизане на пешеходци.

От МВР отново отчетоха, че жертвите на пътя се увеличават, вместо да намаляват и заради зимата пак вадят повече пътни полицаи на пътя.

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Н. Вапцаров" в София. По информация на "По света и у нас" едното от тях е починало....

От тази вечер повече полицаи ще има и на местата с концентрация на катастрофи в цялата страна.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Целият ръководен състав, включително на ниво директори на областни дирекции ще си направят анализ и те ще излязат да видят пряко как се изпълняват тези места, защото тази лудост по нашите пътища трябва да спре.

От началото на годината тежките катастрофи у нас са над 6400, загинали са около 600 души, ранените са повече от 8000. От 2 месеца сигналите за пътни инциденти постъпват и в единен координационен център. В него на едно място са събрани полиция, пожарна, ДАИ и АПИ.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Сигналът идвайки тук, те могат веднага да започнат да работят в синхрон. Иначе ако не са тука, ще се получи сигнал на 4 места. Те ще трябва да се чуят по телефона. Пък и като не се виждат, започват проблеми къде да отидат.

В координационния център пътната обстановка се следи в реално време. А след евентуален инцидент обменът на информация между четирите институции е по-бърз.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Тук може в реално време за едно ПТП да знаем водача има ли книжка, няма ли книжка. Има ли нарушения, няма ли нарушения.

В центъра имат достъп и до видеозаписите от техническите прегледи на автомобилите.

МВР, АПИ и Пожарната откриват единен център за безопасност на движението

МВР, АПИ и Пожарната откриват единен център за безопасност на движението

Полицията, Пожарната и Пътна агенция "Автомобилна администрация" ще работят заедно в координационен център. Това съобщи вътрешният министър Младен Мар...

Премиерът Бойко Борисов коментира, че не може на всяка дупка и на всяко кръстовище да се сложи полицай, за да няма катастрофи.

Той обаче коментира и тезата, че трябва да има реформи в НСО, появила се след като офицер от службата удари дете. Според Борисов - реформа може да има, но само ако експертите предложат такава, а не политиците.

Бойко Борисов: Могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО

Бойко Борисов: Могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО

Според премиера Бойко Борисов могат да се направят реформи в дейността и организацията на НСО, ако експерти направят подобно предложение след анализ н...