НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие в карловското село Розино

Засилено полицейско присъствие и днес в карловското село Розино. Вчера там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
06:41, 24.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ситуацията в Розино остана спокойна през нощта. Имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия. Към този момент има органи на реда в селото.

В ареста са 44 души, но не е ясно на каква възраст са и по колко са от двата рода - Среброви и Скендерови.

Хората в селото разказаха, че конфликтът между двете враждуващи фамилии датира от 20 години. Напрежението ескалира вчера, когато представители на Среброви нападнали роми от Скендерови и са изпотрошили прозорци на къщи, на бусове и имущество. Очевидци твърдят, че е имало стрелба с ловни пушки, но от полицията каза, че няма сериозно пострадали.

По главния път София - Бургас снощи имаше още стъкла.

Още в събота хора от рода на Среброви са нападнали фамилията на Скендерови с пушки, колове и камъни. Тогава са били задържани осем души, а петима са били откарани в пловдивска болница с леки наранявания.

Роми от рода на Среброви преди няколко години нападнаха и биха по зверски начин Георги Рогачев на собствената му бензиностанции в селото с камъни и колове. Той беше в кома два месеца, след което почина.

Протестът в карловското село Кърнаре вчера беше отменен. Той се провежда мнократно, няколко недели подред, срещу ромската агресия. Основното искане на местните е да бъде открит полицейски участък в Розино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават дали да удължат бедственото положение в Стрелча
Решават дали да удължат бедственото положение в Стрелча
На Еньовден отбелязваме празника на билкарите и билките
На Еньовден отбелязваме празника на билкарите и билките