НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие за 8 декември

Навръх Студентския празник - масови проверки по пътищата. Очаква се близо 200 хиляди младежи да празнуват днес. И тази година сред най-предпочитаните дестинации са зимните курорти. Миналата година около 8 декември на пътя са засечени 4 000 нарушения.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
08:21, 08.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

До началото на празничната вечер остават броени часове. От "Пътна полиция" заявиха, че още в ранния следобед полицейското присъствие в Студентски град ще бъде засилено. Проверките ще са свързани с употреба на алкохол и наркотици зад волана, превишена скорост и шофиране без книжка. От 6 декември досега в района са засечени около 150 нарушения, около 7-8 са фрапиращите случаи, свързани с висок градус зад волана.

Любомир Костадинов, ,,Пътна полиция" СДВР: Следобед, някъде след 15 часа ще увеличим патрулите, които съответно ще патрулират и ще взимат отношение, ще спомагат за безпрепятственото протичане на празника, за неправилното паркиране, за да може и другите хора, които не участват в този празник, градският транспорт да се движи. В общи линии следобед ще имаме насищане на патрули Пътна полиция. Просто искам да им дам съвет: преди да тръгнат, да си подготвят автомобилите за зимни условия, да бъдат отпочинали, да имат достатъчно гориво, да не тръгват на път преди да са се уверили, че са способни да управляват автомобила, след приключване на празника - нека да починат и след това да се прибират и най-важното е да се съобразяват с атмосферните условия.

Засилени проверки тази вечер ще има и в центъра на София, затова от "Пътна полиция" съветват празнуващите при възможност да използват обществен транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде се правят медалите за Нобеловите награди
Къде се правят медалите за Нобеловите награди
Северна Корея извърши важно изпитание
Северна Корея извърши "важно изпитание"