COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Засилено полицейско присъствие за студентския празник тази вечер

Масови проверки по пътищата на днешния студентски празник. Очаква се близо 200 000 младежи да празнуват. И тази година сред най-предпочитаните дестинации са зимните курорти.

от Ирина Николова
20:17, 08.12.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Първите групи, избрали да празнуват в курорта, започнаха да пристигат още в петък, а по нетърпеливите щурмуваха заведенията още в съботната вечер.

Вероника Нинова: За първи път сме в Банско, миналата година бяхме във Велинград, като цяло не търсим шумотевицата, ами по-скоро личното и сплотяването, реално погледнато.
Айше Медарова - управител на хотел: Хотелът ни на сто процента е пълен, имаме студенти от различни университети.
Иван Мацурев - собственик на механа: Чувства се този отлив от механите и ресторантите, където хората се дърпат в олинклузивите, аз нямам нищо против, но някак като че ли качеството е различно.

Собствениците на заведения в Банско се надяват и тази година студентският празник да премине без сериозни инциденти. Предвидени са и допълнителни мерки, за да бъде осигурено спокойствието както на празнуващите, така и на редовните клиенти.

Айше Медарова - управител на хотел: Разбира се повишили сме мерките за сигурност в хотела с наша охранителна фирма, също така уведомили сме органите на реда. За да ни подкрепят в тези дни.
Виктория Харизанова: Винаги има непридвидими ситуации но сме взели сигурни мерки, организирали сме ги, подготвили сме ги така че да няма такива случаи.

Сравнително по-малко са студентите, които ще празнуват в съседната община Разлог. Празникът тази година ще премине почти без студенти в най-голямото село в общината - Баня. Причината е не липсата на интерес, а проблемите, които студентите създават. Базите им обаче са пълни с туристи, като голяма част от тях са македонци.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евакуираните с правителствения самолет деца от Каварна нямат симптоми на КОВИД-19
Евакуираните с правителствения самолет деца от Каварна нямат симптоми на КОВИД-19
Слънце и мъгли днес
Слънце и мъгли днес