COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Засилват мерките за сигурност около училищата за първия учебен ден

МВР засилва мерките за сигурност около училищата в първия учебен ден, който тази година е на 17 септември. Този път освен униформени полицаи, ще има и цивилни. Планира се и постоянно полицейско присъствие в и около училищата в пиковите часове, както и дали се спазва забраната за продажба на алкохол и цигари на деца в заведенията и магазините около училищата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:06, 12.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Много срещи между представителите на полицията и ръководствата на училищата в цялата страна бяха проведени през лятната ваканция, като целта е намаляване на инцидентите с децата на пътя.

Какви мерки предвиждат тази година от МВР - ни казва инспектор Мария Ботева от ГДНП.

Инспектор Мария Ботева: Нашите срещи, дейности във връзка с началото на учебната година продължават на територията на цялата страна. Предстои ни да планираме дните, в които ще може да влизаме в учебните заведения, да изнасяме беседи по различните теми в това число и по безопасност на движението по пътищата. В началото на учебната година продължават и до края на тази седмица, а и след това ще продължат нашите действия по отношение на това да проверим уличното движение дали функционира, дали са осветени пешеходните пътеки, дали са приведени в законовия си ред, за да може хората да ги забелязват. Те да бъдат еднакво оцветени навсякъде, както си е по наредба. В районите на детските градини и училищата на 17 септември ще има много униформени служители, много служители от другите служби на Министерство на вътрешните работи, които ще имат задача да осигурят безопасността на децата.

Мерки и препоръки за всички шофьори за първия учебен ден ще бъдат качена на сайта на МВР.

;

Проверки ще има дали се спазва забраната за продажба на алкохол и цигари на деца в заведенията и магазините около училищата.

Комисар Борислав Муеров, отдел "Охранителна полиция", СДВР: И тази година ще засилим контрола и наблюдението, както оперативно, така и охранително във връзка с разпространението на наркотични вещества около училищата. Така през годините имаме доста добри резултати във връзка с това. Да се надяваме, че няма да допуснем такова разпространение.
Топ 24
Най-четени
Общият брой на заразените от коронавирус по света надхвърли 80 000 души
Общият брой на заразените от коронавирус по света надхвърли 80 000 души
Мари Пиетжак: Във Франция е недопустимо хора с пет езика да са в кол центрове
Мари Пиетжак: Във Франция е недопустимо хора с пет езика да са в кол центрове