НОВИНИ

Засилват мерките за сигурност около училищата за първия учебен ден

МВР засилва мерките за сигурност около училищата в първия учебен ден, който тази година е на 17 септември. Този път освен униформени полицаи, ще има и цивилни. Планира се и постоянно полицейско присъствие в и около училищата в пиковите часове, както и дали се спазва забраната за продажба на алкохол и цигари на деца в заведенията и магазините около училищата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:06, 12.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Много срещи между представителите на полицията и ръководствата на училищата в цялата страна бяха проведени през лятната ваканция, като целта е намаляване на инцидентите с децата на пътя.

Какви мерки предвиждат тази година от МВР - ни казва инспектор Мария Ботева от ГДНП.

Инспектор Мария Ботева: Нашите срещи, дейности във връзка с началото на учебната година продължават на територията на цялата страна. Предстои ни да планираме дните, в които ще може да влизаме в учебните заведения, да изнасяме беседи по различните теми в това число и по безопасност на движението по пътищата. В началото на учебната година продължават и до края на тази седмица, а и след това ще продължат нашите действия по отношение на това да проверим уличното движение дали функционира, дали са осветени пешеходните пътеки, дали са приведени в законовия си ред, за да може хората да ги забелязват. Те да бъдат еднакво оцветени навсякъде, както си е по наредба. В районите на детските градини и училищата на 17 септември ще има много униформени служители, много служители от другите служби на Министерство на вътрешните работи, които ще имат задача да осигурят безопасността на децата.

Мерки и препоръки за всички шофьори за първия учебен ден ще бъдат качена на сайта на МВР.

;

Проверки ще има дали се спазва забраната за продажба на алкохол и цигари на деца в заведенията и магазините около училищата.

Комисар Борислав Муеров, отдел "Охранителна полиция", СДВР: И тази година ще засилим контрола и наблюдението, както оперативно, така и охранително във връзка с разпространението на наркотични вещества около училищата. Така през годините имаме доста добри резултати във връзка с това. Да се надяваме, че няма да допуснем такова разпространение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В последната си реч пред ЕП Юнкер призова за повече внимание към Източна Европа
В последната си реч пред ЕП Юнкер призова за повече внимание към Източна Европа
Нови три ареста по делото Арабаджиеви, иззети са още 500 000 лв.
Нови три ареста по делото "Арабаджиеви", иззети са още 500 000 лв.