НОВИНИ

Застрашено ли е бъдещето на транспортния сектор?

Бъдещето на транспортния сектор за следващите 15 години е силно застрашено, каза в Сутрешния блок на БНТ Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи по повод приетите вчера от европейските институции промени в пакета "Мобилност".

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 13.12.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По думите на Рашков за момента не се готвят протести на превозвачи.

Николай Рашков, Съюз на международните превозвачи: С огромно съжаление припознаваме, че връщането на камиона все още присъства в текстовете, което за нас е липса на всякаква логика, при положение, че сме в седмицата, когато се гласува зелената сделка на Европейския съюз. Проучване, което министър Желязков представи пред медиите в България, показва, че само българският международен транспорт ще повиши с такова връщане вредните емисии с до 2% в целия Европейски съюз.

Той коментира и забраната за спането в кабините.

Николай Рашков: Трябва да отбележим и забраната за спането в кабините, която, независимо какво е гласувано, ние трябва да имаме ясни измерения и сигурни паркинг места, на които да може автомобилът да се спре и водачът да има нормални условия за почивки. Такива самата ЕК излезе с доклад, че липсват. Така че оттук основният въпрос е как ще спазваме регулация, която няма реално практическо измерение.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да! За живот!: Пациентът с трансплантиран черен дроб е в стабилно състояние
"Да! За живот!": Пациентът с трансплантиран черен дроб е в стабилно състояние
Огромна част от децата се обслужват не от педиатри, а от общопрактикуващи лекари
Огромна част от децата се обслужват не от педиатри, а от общопрактикуващи лекари