НОВИНИ

Застреляха 17-годишно момче в Монтана

17-годишно момче е убито в гориста местност близо до Монтана. Задържан е заподозрян за убийството - 38-годишен мъж с криминални регистрации за наркотици. По предварителни данни жертвата заедно с дядо си са влезли в частна гора, където са събирали дърва за огрев.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:22, 09.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В ранния следобед 17-годишният Георги заедно с дядо си с две каруци тръгнали от кв. "Огоста" към гората край Монтана.

Георги Георгиев, дядо на убитото момче: Тръгнахме за дърва. Детето ми беше 150 метра пред мен. Неговият кон е по-бърз. Моята кобила е бавна. Не сме стигнали гората - на 50-60 метра се чу изстрел и детето падна от каруцата.

По предварителни данни момчето е навлязло в частна гора. Изяснява се дали е секло дърва или не. На изхода от гората към главния път за Монтана е спрян автомобил, управляван от 38-годишен мъж, в който е намерен газов пистолет без предпазна муфа и боеприпаси.

ст. комисар Ивайло Антонов, директор на ОДМВР Монтана: Лицето, което е задържано, е установено в района на гората. Излязло е от вътре, спряно е от патрула и са започнали процесуално-следствените действия спрямо него. Мога да ви кажа, че е криминално проявен, има условна присъда за притежание на наркотици.

Предстои да се изясни дали убийството е извършено с това оръжие.

Емил Александров, наблюдаващ прокурор: Предстоят още процесуално-следствени действия. Назначаване на експертизи, на аутопсия и се работи по установяване на извършителя на престъплението.

Убийството предизвика напрежение, близки и съседи на убитото момче се опитаха да се саморазправят със задържания. Жандармерията не допусна ситуацията да се изостри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян
Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори
Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори