НОВИНИ

Затруднен трафик заради лошото време на целия Балкански полуостров

Студ и сняг продължават да властват на Балканите. Броят на жертвите надхвърля 70. Отменени полети, затруднен трафик и рекордно ниски температури са измерени в почти цяла Източна Европа. В Гърция и Румъния обаче две истории на бедстващи хора завършиха с щастлив край.

bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 12.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Четиричленно семейство беше спасено, след като останало блокирано от снега на гръцкия остров Скопелос. В операцията се включиха гръцките военновъздушни сили с хеликоптер Супер пума. Други двама бедстващи хора също са спасени по въздух.

Румъния

Източната част на Румъния остава в плен на капризите на времето. Няколко души са обявени за издирване, а 21-годишен младеж, който изчезнал по време на снежна буря в Галати, е намерен жив в овчарска колиба. Букурещ е под дебела снежна покривка, а въпреки усилията за почистване на улиците, придвижването на хора и автомобили остава затруднено.

Албания

Най-малко 8 души са загинали в Албания, заради рекордно ниските температури. В курортните градчета в южната част на страната валя сняг за първи път от четвърт век насам. На много места в страната няма достъп до вода и електричество.

Сърбия

След 6 дни с минусови температури, снеговалежите в Сърбия спряха, а обстановката постепенно се нормализира. 13 общини остават в извънредно положение, а най-малко 1800 души са без водоснабдяване. Забранено е плаването по реките Тиса, Сава и Дунав, защото са замръзнали. Най-малко трима души са загинали заради студовете. Сред най-застрашените групи са бездомниците и бежанците. Обитателите на импровизиран бежански център до Белград се оплакаха, че нямат достатъчно храна, а за да се стоплят, се налага да палят огън вътре в помещенията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистренският театър залага на балканска драматургия през новата година
Силистренският театър залага на балканска драматургия през новата година
Германия ни връща Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти край Луковит
Германия ни връща Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти край Луковит